Nyheder om handicap

Nyheder

Ny lovforslag om psykisk vold er fremsat

I en udsendt pressemeddelse fra den 09 januar 2019 skriver Søren Pape Poulsen, at det nye lovforslag skal ligestille psykisk og fysisk vold. Med lovforslaget lægges der op til en strafferamme på op til 3 års fængsel for psykisk vold, hvilket skal være med til at understrege de alvorlige konsekvenser psykisk vold kan give af skade.

Den nye straffebestemmelse vil blive en selvstændig bestemmelse om psykisk vold i straffeloven.

I den udsendte pressemeddelelse udtaler justitsminister Søren Pape Poulsen ”Debatten om psykisk vold har vist rystende eksempler på mennesker, der lever under et regime af kontrol, krænkelser og fornedrelser med den konsekvens, at de langsomt isoleres og nedbrydes. Denne form for vold har vi ikke været gode nok til at tage hånd om i samfundet. Vi har set på de blå mærker, men vi har glemt de ar på sjælen, der måske stikker langt dybere. Med en ny bestemmelse i straffeloven om psykisk vold sender vi et klart signal om, at psykisk og fysisk vold er ligestillet”.

Ikke tydeliggjort at andre end husstandsmedlemmer skal straffes for psykisk vold

I det fremsatte lovforslag L 139 fremgår det ikke tydeligt at andre end husstandsmedlemmer kan straffes for psykisk vold

Redaktionen på HandicapBarn.dk har igennem det seneste stykke tid samlet en del sager sammen, hvor der er enten dokumentation for begået psykisk vold fra skolers personale overfor familier med handicappede børn eller beskrivelser, hvor man har opfattelsen af at det er psykisk vold.

En hel del af disse beskrivelser er vi igang med at bearbejde til artikler her på HandicapBarn.dk, som vi offentliggør senere. Har du selv en oplevelse omkring psykisk vold du vil fortælle, så er du velkommen til at kontakte os på redaktionen på redaktion (@) handicapbarn.dk

 

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Gode artikler i din indboks

Brugerafstemning

Oplever du også problemer i sagsbehandlingen?

Search