Sociale forhold

Sociale forhold

Klare udmeldinger fra SF og Å kandidater

Redaktionen på HandicapBarn.dk modtaget svar fra et par kandidater vi har haft kontaktet omkring hvordan stiller deres parti sig til Socialdemokratiets forslag om at der skal anbringes 50.000 børn og unge. 

Dog har Socialdemokratiet været ude med at folk har misforstået forslaget om tvangsfjernelser, men det fremgår ellers tydeligt om antallet i det Radio24/7 program hvor Socialdemokratiets ordfører Pernille Rosenkrantz-Theil medvirkede i.

Redaktionen har også modtaget oplysninger om, at flere Socialdemokrater er tosset på vores redaktør, som prøver at finde hoved og hale i hvordan de forskellige partier forholder sig til forslaget.

SF ønsker færre anbringelser men ikke et hovedkrav

Niels Christian Barkholt der opstiller for SF i Københavns omegn, og som tidligere har været næstformand i Dansk Socialrådgiverforening, har vi talt med. Han fortæller til HandicapBarn på spørgsmålet om hvordan stiller SF sig ifb med at skulle stemme for en regering under Mette Frederiksen, nu hvor Socialdemokratiet har været ude med forslag om at der skal anbringes 50.000 børn og unge. 

"Vi vil jo argumentere for at der er brug for styrkelse af grundarbejdet og frem for alt tidlig indsats. At foreslå flere anbringelser strider direkte imod både forskningen men også den bevægelse som kommunerne har været gennem de sidste 20 år." fortæller Niels Christian Barkholt til redaktøren. 

Hvordan vil SF så stille sig overfor en regering, der vil øge antallet af anbringelser? "Det er ikke et hovedkrav for SF. Vi har andre hovedkrav så det ville der skulle forhandles om men vi ville helt sikkert bide os fast i bordet for at undgå et flertal for flere anbringelser. Det er en helt forkert retning at gå i."

Som kommentar til et opslag i facebookgruppen Anbringelse af børn uden for hjemmet - juridisk set uddyber Niels Christian Barkholt sin udtalelse til HandicapBarn, hvor han også anfører "SF og jeg går ikke ind for flere anbringelser. Tværtimod er det galmatias at komme med sådan et forslag. Det som bekymrer mig allermest er at der ikke bliver lyttet til fagfolk i denne sag. Det vil medføre så mange overgreb og smerte at man ikke drømmer om det. I stedet for er der to indlysende andre veje at forfølge: Tidlig indsats og styrkelse af grundarbejdet så vi netop kan forebygge anbringelser. Dertil er det et forslag som strider imod den bevægelse der foregår ude i kommunerne. Dybt problematisk." og tilføjer i samme kommentarspor "Det er et dybt problematisk udgangspunkt for en positiv udvikling af vores område som på mange måder er i gang."

Alternativet vil slet ikke støtte Mette F

Vi har stillet samme spørgsmål en af de andre partier, som mange forventer at de skal blive støtteparti for Socialdemokraterne hvis de skulle få muligheden for at danne regeringen efter valget den 05 juni. Hos Alternativet har vi fået følgende svar fra Torsten Gejl, der er partiets socialordfører og stiller op i Aarhus 

Torsten Gejl kommer med et kontant svar, som nok de færreste har regnet med "Vi stemmer ikke på en regering under Mette Frederiksen. Hun bliver jo nok statsminister, men vi bliver ikke støtteparti og det betyder at vi kan stemme nej til den slags dårlig politik. Og hvis vi så bliver tungen på vægtskålen, bliver det jo rigtigt interessant."

Dermed bliver det spændende at se hvordan udfaldet bliver ved valget den 5 juni, hvis det skulle vise sig at Alternativet bliver tungen på vægtskålen. 

Ophavskvinden til mange anbringelser kommer til Danmark lørdag

En af de kilder som HandicapBarn har talt med, men som ikke ønsker dennes navn frem i denne artikel, har oplyst at på lørdag den 01. juni vil ophavskvinden til den metode man handler efter i dag som typisk giver ulovlige og forkerte tvangsanbringelser kommer til Herning, hvor hun vil være at træffe på Sjællandsgade 31 omkring kl 11. 

Kilden anfører også "I alle danske kommuner bliver børn anbragt uden grund og uden at forsøge andre tiltag inden. Efterhånden mistrives flere børn pga nedskæringer i daginstitutioner. Det betyder at flere børn bliver fjernet, primært fordi man bruger Kari Killéns teknikker. Og nu vil Mette F køre det videre, ligesom i Norge og så sørge for at disse børn også bliver tvangsadopteret for det her skal bare stoppes!!"

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Gode artikler i din indboks

Brugerafstemning

Oplever du også problemer i sagsbehandlingen?

Search