Bøger

Bøger

Fremragende Emma - om asperger og om forståelse eller....

6/6 stjerner

Det er en fremragende og virkelig godt skrevet bog, som Inger Jannie Petersen har fået udgivet på forlaget Turbine om hendes datter Emma. Bogen kalder hun EMMA - ET PIGELIV MED ASPERGERS SYNDROM.

Vi anbefaler: Bogen kan klart anbefales til forældre, som har et aspergerbarn, personer som arbejder med asperger/autismebørn og de stille piger i inklusion og øvrige som arbejder med asperger/autisme i deres arbejde, hvor læseren oplever hvor vigtigt en anerkendende tilgang er nødvendig. 

Bogen tager læseren med hele vejen rundt om Emma, hvor du får som læser et godt indblik helt inde under huden om datterens opvækst, hvor familien brydes flyttes og om opvæksten. Ikke mindst fortælles om inklusion både på den gode men også den manglende forståelse i folkeskolen.

I bogens pressemeddelelse fortælles "Emma er en nem baby, hun fungerer godt i børnehaven og i familien. Hun er meget fintfølelnde på visse områder, men det tager familien med et smil på læben og uden at tillægge det større betydning. Men da Emma begynder i skole, opstår der flere og flere vanskeligheder, især med det sociale. Som 14-årig får Emma diagnosen Asagers syndrom".

Hele bogen igennem fortælles hele historien om Emma, og det er skrevet som tårerne kommer frem og du som læser kan mærke at du er lige i nærheden af det der sker. Hvordan skolekammerater ikke kan forstå en person med aspergers, og om lærernes manglende forståelse af inklusionsbørn. Når man først er startet på bogen, så er den svær at lægge fra sig.

Den meget personlige beretning sætter et interessant fokus på de børn - her piger - som inkluderes uden at man tænker over om de har nogle specielle behov, der bør tages hensyn til. 

I bogens forord møder du som læser også en vigtig person for Emma, som er hendes psykolog Ea Carøe, og hun skriver "Det kendertegner ofte pigerne, at de er forpinte, og netop det bliver respektfuldt beskrevet med Emma's historie. Mit håb er derfor, at denne bog kan bidrage til, at piger med Aspergers og deres familier får en oplevelse af at de ikke er alene, og at deres historie bliver hørt og set."

Vi kan give psykologen ret. Det er vigtigt at der kommer fokus på de piger som ikke larmer og skaber uro, men trækker sig socialt, har manglen på veninder og sociale kompetencer. Det skaber bogen efter vores mening, samtidig med at den berører inklusionsdebatten om disse piger, som glemmes. En inklusion hvor der er behov for at være anerkendende og ikke glemme de specielle behov der er hos disse piger. Bogen beskriver flere fremragende eksempler på både den manglende anerkendelse og det modsatte med den anerkendende tilgang som Emma oplever under et praktikophold.

Emma - et pigeliv med aspergers syndrom er en bog vi kan anbefale til vores læsere at anskaffe sig.

FAKTA:
TITEL: Emma - et pigeliv med aspergers syndrom
FORFATTER: Inger Jannie Petersen
FORLAG: Turbine
UDGIVET: 30. november 2015
ANTAL SIDER: 171 sider
VEJL PRIS: 229,95 kr
ISBN: 9788740608821

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Gode artikler i din indboks

Brugerafstemning

Oplever du også problemer i sagsbehandlingen?

Search