Nyheder om handicap

Nyheder

30 ryttere drøner derudover fra Tønder til Skagen for at hjælpe udsattte børn

I denne tid er 30 ryttere igang med at træne til en tur for udsatte børn. De 30 cykelryttere fra Tønder, Toftlund, Løgumkloster og Visby i Tønder kommune vil til sommer springe i sadlen for at cykle penge hjem til Broen Tønder.

Broen Tønder blev forrige år kendt i videre kredse, da der blev arrangeret et stort julemandsløb i Tønder med efterfølgende koncerter med blandt L.I.G.A, og overskuddet gik til Broen Tønder. 

Stort formand over endnu en velgørenhedsarrangement til gavn for udsatte børn

Formanden for Broen Tønder, Hanne Aaling Risager er både glad og stolt over cykelrytternes støtte. "Det er fantastisk, at de også tænker på os" fortæller hun i en udsendt pressemeddelelse. 

Broen hjælper udsatte børn og unge i alderen 6 til 17 år, hvis familier er i en situation, hvor de ikke har økonomisk mulighed for at betale udgifterne til fritidsaktiviteter. Broen kan træde til med for eksempel kontingent til en sportsklub, til spejder eller til sangkor og musik eller man kan hjælpe med at købe det rigtige udstyr. Det er et formål, som cykelrytterne gerne vil støtte. 

Arrangørerne har sat et maks på 30 ryttere, som allerede nu er besat. Udover rytterne vil der også være servicepersonale med på ruten.

Deltagerne prøver kræfter med Danmarks stejleste vej

Det er ikke kun i tourløbet Danmark Rundt, hvor deltagerne hvert år kommer forbi Danmarks stejleste vej, for deltagerne i Tour de Broen 2016 vil også skulle ud og prøve den stejle vej, nemlig Kiddesvej i Vejle, der har en stigning på hele 19%. 

 Turen til Vejle sker allerede på førstedagen af turløbet Tour de Broen, som starter fra Toftlund til Skagen og tilbage igen i dagene fra den 9. til den 13. juli. Der er start i Toftlund og første etape går til Randers.

Dagen efter når cykelrytterne til Skagen, og derfra går det efter en overnatning sydpå igen, denne gang til Løgstør. Næste etape går til Ringkøbing, inden de 30 ryttere den sidste dag kommer i mål i Toftlund efter at have tilbagelagt omkring 900 kilometer. I arrangørgruppen har Kim Størner tilrettelagt en spændende tur for rytterne, hvor man kan nyde de mange små veje langs den danske kyst - en rute som deltagerne roser på den Facebookgruppe, der er oprettet til turen - klik her for at komme til gruppen.

Sponsorer søges

En del af rytterne cyklede sidste år til Paris i forbindelse med Beat Cancer, og den lange cykeltur gav mod på mere. I år var det ifølge rytterne oplagt, at turen skulle støtte Broen og det arbejde, Broen gør for at støtte socialt udsatte børn og unge i Tønder Kommune.

Har man lyst til at støtte eller til at høre mere om cykelrytternes projekt, kan man kontakte Niels Axelsen på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon 5176 4750. Gruppen har sat sig som mål at indsamle kr. 100.000 som ubeskåret går til Broen Tønder. Der er i den anledning oprettet en indsamlingsplatform, hvor der kan indbetales små og store beløb. Platformen findes her: https://charii.com/tourdebroen

Om BROEN Tønder

Donationerne går til BROEN Tønder, der hjælper børn og unge til at have en aktiv tilværelse i lokale fritidstilbud. BROEN Tønder kan træde til med for eksempel

  • kontingent til aktiviteter indenfor sport, spejder eller sang/musik
  • hjælp til at købe det rigtige udstyr, mm.

BROEN Tønder er en lokalt forankret forening, som har et tæt og godt samarbejde med foreningerne, hvor de børn de støtter er aktive enten i form af idræt eller andre fritidsaktiviteter. Derudover har de et godt samarbejde med sagsbehandlere fra kommunen og andre relevante samarbejdspartnere som kan indstille børn til støtte.

BROEN Tønder har i 2014 støttet 109 børn og i 2015 steg tallet til 206 – næsten en fordobling. Det skyldes primært, at foreningen er blevet synlig i kommunen, og at det er gået op for foreninger og fritidsorganisationer samt sagsbehandlere, lærere og fritidsledere at den eksisterer og yder stor økonomisk hjælp.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Gode artikler i din indboks

Brugerafstemning

Oplever du også problemer i sagsbehandlingen?

Search